söndag 26 maj 2013

Dagestan utsatt för självmordsbombningar. En vitt spridd plåga i tiden.

Flera dåd med islamska förtecken har inträffat i olika ickemuslimska  länder den senaste tiden från april till maj 2013.
I Boston, London, Paris, Husby och andra förorter i Sverige. Mindre rapporterat - i varje fall i svensk TV - är, att under samma tid som kravallerna pågick i Sverige gick en kvinna i centrala huvudstaden Makhachkala i Dagestan fram till en polis och utlöste en bomb. Det dödade henne och polismannen och skadade tre andra poliser svårt. 
En kvinna dog senare på sjukhus av skador hon åsamkats. Minst 18 skadades vid attentatet. Kritiskt bland annat för några barn. En till självmordsattack och två andra terrorbrott inträffade samma vecka i staden med sammanlagt 5 dödade poliser, 4 dödade civila, 44 skadade civila och 3 dödade militanta.
I Kaukasusområdet som huvudsakligen består av muslimsk befolkning, vill islamska grupper bilda en muslimsk stat.
Bryr de sig om, vad andra muslimer vill och tar hänsyn till det och till ickemuslimer?
Minst två dussin kvinnor har sedan år 2000 utfört terroristattacker i området. De är ofta gifta med män, som dödats i stider med säkerhetsstyrkor. 
Samma vecka som självmordsdådet i centrala Makhachkala, inträffade ett dubbelattentat med 4 civila dödade och 44 skadade i staden. En bomb gömdes i en parkerad bil och en i en soptunna. Vid ett annat dödades tre säkerhetspoliser och tre misstänkta militanta. Vid en bilkontroll dödades två polismän. Gärningsmannen flydde.
Striden för en islamsk stat i Kaukasusregionen fortsätter trots, att islamister besegrats för ett decennium sedan i Tjetjenien, Chechnya. Bröderna som utförde attentaten i Boston i april 2013 kom från Dagestan. Den äldste var där i 6 månader innan attentatet. 
Islam tolererar bara en islamsk stat. Det visar inte minst den senaste tidens händelser.
Kanske var ryskt flyg mot Sverige under en övning nyligen en varning? Viktigt med samarbeta mellan Ryssland, Sverige och övriga Europa. Alla har samma intresse av fortsatt och stabil fred och gott samarbete. Så det kunnat bli bra länder av plågade länder.
Källa: http://en.ria.ru/russia/20130525/181342124.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar