torsdag 18 oktober 2012

KZ Lager Park Zoo.

De hemskaste förhållanden, som förde tankarna till koncentrationslägren under Andra Världskriget och Gulag i Sovjetunionen, avslöjades i Sverige och på ett svenskt zoo av TV4 och personal på djurparken i ett skakande program.

Skam att de fick ha dessa djur. Finns det ingen internationell kontroll av hur djuren behandlas? Följs inte djuren upp av internationella organ, som gör kontroller emellanåt? Måste ha brustit allvarligt både nationellt som internationellt. Skamligt att svenska myndigheter inte ingrep.

Djur avlivade utan anledning och på grymmaste vis.
Bara för att få in så mycket pengar som möjligt. Påstods, att gamla djur inte drog besökare och att man måste ha in nya unga, som lockar besökare och förökar sig. Låg unga dödade djur i ett utrymme, som mest påminde om bilder man sett från koncentrationsläger.

En politiker från kommunen och en organisation, som påstod sig värna djurens bästa och bevara utrotningshotade djur stödde djurparken.
Fina Bongoantiloper avlivade i sina bästa år. Pumadjur, leoparder aså och andra. En del utmärglade. Okända djurarter för inte så kunniga om djurarter. Unika djur. Man ljög från djurparken. Påstod, att de inte fanns där utan lämnats bort av olika orsaker till andra zoo. Men det visades, att det fanns hela kadaver och rester av djur i parken. Låg i ett hemskt skjul. Nedfrysta. Djuren måste ha lidit när de levde. Varit skrämda.

Duktig personal sa VD:n. Men som ledningen inte lyssnade på.
Varför lyssnade man inte på veterinären?  Många obesvarade frågor.

Avlivades djuren för att kommunen skulle ge pengar till anläggningen?
Man köpte sedan in andra till lägre pris än man fick bidrag, tog behållningen och stoppade i egna fickan? På något sätt tjänade man.

Säljs djur hursomhelst och bara för vinnings skull?
Kollas inte försäljningen av länderna djuren lämnar? Märks det inte att djur försvinner på detta sätt istället för att bevaras? Så simpelt. Bara för att tjäna pengar. Vad ska man tjäna pengar på när djuren är utdöda? Slavhandel?

Lämpligt med svenska zoo alls för djur från Afrika och utanför Europa?
I så olika klimat? Kan ju inte vara bra klimat och miljö för dem. Svenska zoo kan ha svenska djur, som är utrotningshotade och andra inhemska istället.

Avlivas unika djur och inhemska även på andra zoo och för att besökare anses ha tröttnat på dem?
Unga som gamla och friska djur? I så fall, varför har man zoo med avsikten, att bevara utrotninghotade djurarter? Man utrotar ju. De ska slussas ut dit de tillhör om det vore riktig djurvård. Annars tas om hand med bästa vård. Det verkar som, att bidrag till zoo kan och har utnyttjats för egen vinning. Hade de fått ha ett sådant zoo, som sköttes så illa, om det begärts från början, istället för som man påstått för bevarande? Tror inte det.

Hot eller annat otrevligt beteende gentemot ansvariga för parken eller andra är förstås förkastligt.
Det viktiga är att reda ut och ordna upp och så att det inte kan upprepas.
http://www.tv4.se/kalla-fakta/avsnitt/avsnitt-1-149409
http://www.skanskan.se/article/20121017/TTINRIKES/310179974/-/djur-avlivades-foumlr-att-ge-plats

Bongo
Bongoantilop.
Så här ska den se ut.
Inte avlivas för snöd vinnings skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar