onsdag 9 maj 2012

Ingen valaffischering sparar pengar.

Partierna kunde spara pengar genom att komma överens om att inte ha några valaffischer till valet. Inga valannonser i TV, inga valstugor. Bara informationslappar i brevlådorna. Självklart bra information och seriösa debatter på TV.
Verkar som alla partier saknar pengar. Måste tigga och bli beroende av givare. Vill inte säga var de får bidrag från. Många förlorade ju platser i riksdagen i valet 2010 och därmed partibidrag. Några tycker att de behöver mer pengar till reklam än de får.
Om alla istället kom överens om att bara ha information i brevlådor hem skulle de inte behöva vara så beroende av givare och insamlande utan spara pengar och ha till sina organisationer . Då skulle de ha råd med möten med verklig kontakt med väljare och medlemmar istället för ytlig reklam, som skräpar lång tid efter valet. Reklamföretagen är valens verkliga vinnare. Bättre att spara pengar till seriös information och debatt.

...eller på den här socialdemokratiska affischen.Däremot minns inte många vad strutsarna blundade för 1948.S-affisch från den tiden när fattigdom var en valfråga.Det gick bättre för MP när de använda humorn som vapen valet efter.Valbudskapen är ibland enkla som här hos Folkpartiet...A photo on Flickr


Valaffisch - Mer respekt för äldreaffischer2_web2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar